Pikantní vepřové s tymiánem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- jalovec 1 lžíce olivový olej bílý pepř 1 sklenka suché bílé víno sušený tymián 1 kg vepřové maso mořská sůl 1 ks bio citron
Postup Pikantní vepřové s tymiánem
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso očistíme, nakrájíme na kostky a vložíme do mísy, která je vhodná i do trouby. Omytý citron nakrájíme na kolečka. V hmoždíři utlučeme jalovec s bílým pepřem
Masové kostky osolíme, okořeníme pepřem, jalovcem a pokapeme olejem. K masu přiložíme citronové plátky, tymián a přilijeme větší sklenku bílého vína. Maso dobře promícháme a přikryté necháme 2 hodiny marinovat
Vepřové maso s mísou a marinádou vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme do změknutí. Podle potřeby maso promícháváme
Pikantní vepřové s tymiánem chutná s rýží, ale i s bramborem nebo pečivem.