Rýže na španělský způsob recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks rajče
1/2 - 1 ks citron
1 lžička olivový olej
200 g jasmínová rýže
1 konzerva tuňák v rostlinném oleji (drť)

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme v dostatečně osolené vodě doměkka, během vaření přidáme i lžičku olivového oleje. Vaříme bez pokličky asi 13 - 15 minut, poté scedíme a ještě teplou rýži vhodíme do mísy

  2. Během vaření rýže omyjeme rajčata a společně s citronem je rozkrojíme na půlky. Otevřeme si konzervu tuňáka, kterou slijeme

  3. K rýži vymačkáme šťávu z citronu i rajčete. Zbytek rajčete do pokrmu nekrájíme! Nakonec přidáme tuňáka a pořádně promícháme

  4. Rýži na španělský způsob podáváme teplou i studenou. Je výborným pokrmem na horké léto, chutná šťavnatě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!