Pečený salát s čerstvým sýrem recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 5 ks brambory kmín 3 ks mrkev 2 lžíce med koření olivový olej 2 lžíce plnotučná hořčice citronová šťáva 3 ks červená řepa 250 g čerstvý sýr 1 hrst zelené bylinky listy salátu
Postup Pečený salát s čerstvým sýrem
Postup přípravy receptu
-
Brambory kartáčkem omyjeme, nakrájíme na menší kousky a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Přidáme také očištěnou mrkev v celku. Vše pokapeme olivovým olejem, ochutíme kmínem, solí a oblíbeným kořením. Červenou řepu očistíme, ale slupku ponecháme, propíchneme například vidlicí na maso na čtyřech místech, zabalíme do vrstvy pečícího papíru a alobalu a přidáme na plech. Pečeme vše dohromady cca hodinu na 175 °C
Mezitím si nasekáme zelené bylinky a omyjeme zelené listy (zde použita rukola, listy lichořeřišnice a červené řepy, může být i klasický salát, polníček atd.). Také si připravíme zálivku smícháním medu, plnotučné hořčice a pár kapek citronové šťávy
Upečenou nakrájenou zeleninu smícháme se zálivkou a nasekanými bylinkami
Teplý pečený salát servírujeme se zelenými listy salátu a kousky čerstvého sýra. Můžeme přidat i vejce.