Pečený salát s čerstvým sýrem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
5 ks brambory
kmín
3 ks mrkev
2 lžíce med
koření
olivový olej
2 lžíce plnotučná hořčice
citronová šťáva
3 ks červená řepa
250 g čerstvý sýr
1 hrst zelené bylinky
listy salátu

Postup přípravy receptu

  1. Brambory kartáčkem omyjeme, nakrájíme na menší kousky a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Přidáme také očištěnou mrkev v celku. Vše pokapeme olivovým olejem, ochutíme kmínem, solí a oblíbeným kořením. Červenou řepu očistíme, ale slupku ponecháme, propíchneme například vidlicí na maso na čtyřech místech, zabalíme do vrstvy pečícího papíru a alobalu a přidáme na plech. Pečeme vše dohromady cca hodinu na 175 °C

  2. Mezitím si nasekáme zelené bylinky a omyjeme zelené listy (zde použita rukola, listy lichořeřišnice a červené řepy, může být i klasický salát, polníček atd.). Také si připravíme zálivku smícháním medu, plnotučné hořčice a pár kapek citronové šťávy

  3. Upečenou nakrájenou zeleninu smícháme se zálivkou a nasekanými bylinkami

  4. Teplý pečený salát servírujeme se zelenými listy salátu a kousky čerstvého sýra. Můžeme přidat i vejce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!