Uzené maso se špenátem a bramborovými špalíčky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek česnek 2 lžičky sůl sůl 1 ks vejce 1 ks vejce 3 ks brambory 2 ks cibule 2 dl smetana sádlo 1 kostka masox 10 dkg hladká mouka 15 dkg hrubá mouka mletý černý pepř 400 g špenátový protlak 1 lžíce dětská krupice 3 ks uzené plátky
Postup Uzené maso se špenátem a bramborovými špalíčky
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky
Na pánvi dozlatova orestujeme 1 nakrájenou cibuli a na ní orestujeme uzené plátky po obou stranách. Mírně podlijeme, přidáme česnek nakrájený na plátky a pomalu dusíme doměkka
Špenátový protlak necháme rozmrazit, lehce podlijeme vodou, přidáme 1/2 kostky masoxu a chvíli necháme provařit. Osmažíme si 1 nakrájenou cibuli, zasypeme hladkou moukou a takto připravenou jíšku vlijeme do rozvařeného špenátu. Za stálého míchání necháme provařit, přidáme rozkvedlané vejce, smetanu a ochutíme utřeným česnekem, solí a pepřem
Uvaříme si tři střední brambory ve slupce, vychladíme, oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme 1 vejce, lžíci dětské krupice, hrubou mouku, osolíme a vypracujeme hladké těsto, ze kterého vyvalíme tenčí válečky. Ty nakrájíme asi na 2 cm kolečka, vidličkou vtiskneme otisk na straně řezu a vložíme do vroucí vody. Uvařené špalíčky vytáhneme a omastíme sádlem. Špalíčky poklademe na talíř, přidáme špenát, uzený plátek a omastíme cibulí z uzeného masa
Uzené maso se špenátem a bramborovými špalíčky podáváme jako chutný vydatný pokrm.