Šarlota recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 5 ks vejce 100 g marmeláda 1 ks citron 100 g cukr moučka 100 g polohrubá mouka 250 ml smetana ke šlehání 250 g měkký tvaroh 1 balíček pudink bez vaření
Postup Šarlota
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Citron důkladně omyjeme, osušíme a nastrouháme z něj kůru. Šťávu z něj také vymačkáme
Žloutky s cukrem vyšleháme, přidáme mouku, citronovou šťávu a kůru, sníh z bílků a vše zlehka promícháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v teplé troubě rychle upečeme. Upečený korpus vyklopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem, pomažeme marmeládou a smotáme. Vychladlou roládu nakrájíme na plátky asi 1,5 - 2cm široké
Připravíme si krém. Vyšleháme smetanu s cukrem, přidáme tvaroh a promícháme. Misku vyložíme potravinovou folií a plátky do ní rozložíme. Čtyři plátky si necháme na uzavření - dno. Krémem naplníme dort, můžeme proložit ovocem, a uzavřeme plátky rolády
Šarlotu dáme vychladit do lednice, nejlépe přes noc. Šarlotu vyklopíme na talíř a krájíme. Šarlotu zdobíme podle fantazie.