Linecké cukroví jako od maminky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

100 g solamyl
1 ks žloutek
100 g cukr moučka
250 g hladká mouka
250 g tuk na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Dohromady smícháme hladkou mouku, tuk na pečení, cukr moučka, žloutek, solamyl a vypracujeme si na dotyk hebké těsto. Pokud se těsto lepí, sypeme si pod něj po troškách mouku a postupně zapracováváme do těsta

  2. Nejlepší je nechat těsto uležet v chladu do dalšího dne. Já si těsto rozdělím na dvě poloviny, první vyválím, zatím co tu druhou uložím opět do chladu. Z těsta vykrájíme kolečka, kytičky a cokoliv, co se nám líbí, a doprostřed malé kolečko

  3. Linecké cukroví pečeme zvolna odhadem tak při 160 °C - 170 °C. Pozor, nepřipálit, stále hlídat. Po vychladnutí namažeme linecké cukroví kyselejší marmeládou. Já používám domácí rybízovou marmeládu

  4. Linecké cukroví jako od maminky se dá jíst ihned, ale samozřejmě je lepší, pokud ho necháme uležet do Vánoc.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!