Linecké cukroví jako od maminky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 100 g solamyl 1 ks žloutek 100 g cukr moučka 250 g hladká mouka 250 g tuk na pečení
Postup Linecké cukroví jako od maminky
Postup přípravy receptu
-
Dohromady smícháme hladkou mouku, tuk na pečení, cukr moučka, žloutek, solamyl a vypracujeme si na dotyk hebké těsto. Pokud se těsto lepí, sypeme si pod něj po troškách mouku a postupně zapracováváme do těsta
Nejlepší je nechat těsto uležet v chladu do dalšího dne. Já si těsto rozdělím na dvě poloviny, první vyválím, zatím co tu druhou uložím opět do chladu. Z těsta vykrájíme kolečka, kytičky a cokoliv, co se nám líbí, a doprostřed malé kolečko
Linecké cukroví pečeme zvolna odhadem tak při 160 °C - 170 °C. Pozor, nepřipálit, stále hlídat. Po vychladnutí namažeme linecké cukroví kyselejší marmeládou. Já používám domácí rybízovou marmeládu
Linecké cukroví jako od maminky se dá jíst ihned, ale samozřejmě je lepší, pokud ho necháme uležet do Vánoc.