Tradiční linecké slepované cukroví recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 15 g cukr 1 sklenice marmeláda 1 ks žloutek 250 g tuk 1 balíček prášek do pečiva 1 balíček vanilkový cukr 500 g hladká mouka
Postup Tradiční linecké slepované cukroví
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva, nakrájené kousky tuku mírně povoleného při pokojové teplotě, vaječný žloutek. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme alespoň 1 hodinu v chladu odpočinout
Poté těsto na linecké vyjmeme, rozválíme na plát a vykrajujeme různé tvary, které pak vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem
Linecké pečeme v rozehřáté troubě při teplotě cca 180 °C dozlatova, řídíme se dle zkušenosti s vlastní troubou
Po vychladnutí jednotlivé kousky cukroví mažeme marmeládou a spojujeme. Slepované linecké cukroví uchováváme v suchu a chladnu.