Tradiční linecké slepované cukroví recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

15 g cukr
1 sklenice marmeláda
1 ks žloutek
250 g tuk
1 balíček prášek do pečiva
1 balíček vanilkový cukr
500 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva, nakrájené kousky tuku mírně povoleného při pokojové teplotě, vaječný žloutek. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme alespoň 1 hodinu v chladu odpočinout

  2. Poté těsto na linecké vyjmeme, rozválíme na plát a vykrajujeme různé tvary, které pak vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem

  3. Linecké pečeme v rozehřáté troubě při teplotě cca 180 °C dozlatova, řídíme se dle zkušenosti s vlastní troubou

  4. Po vychladnutí jednotlivé kousky cukroví mažeme marmeládou a spojujeme. Slepované linecké cukroví uchováváme v suchu a chladnu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!