Tradiční vitello tonnato recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule tymián 1 lžíce majonéza 1 ks mrkev kapary 1 konzerva tuňák olivový olej masový vývar citronová šťáva 1 ks řapíkatý celer telecí kýta
Postup Tradiční vitello tonnato
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu nakrájíme, hodíme do kastrůlku, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Kýtu očistíme, osolíme, opepříme a posypeme čerstvým tymiánem. Pak maso zabalíme do potravinové fólie a vložíme do vývaru se zeleninou. Necháme povařit 30 - 40 minut
Uvařené maso necháme zchladit a vývar přecedíme
Teď si připravíme omáčku: k tuňákovi přidáme sůl, citronovou šťávu, naběračku vývaru a lžíci majonézy. Rozmixujeme, přidáme kapku olivového oleje a šťávu z masa, kterou jsme předem svařili. Znovu promixujeme
Telecí nakrájíme na drobné plátky a zalijeme omáčkou z tuňáka. Ozdobíme kapary a zeleninou z vývaru
Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!