Tradiční vitello tonnato recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
tymián
1 lžíce majonéza
1 ks mrkev
kapary
1 konzerva tuňák
olivový olej
masový vývar
citronová šťáva
1 ks řapíkatý celer
telecí kýta

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nakrájíme, hodíme do kastrůlku, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Kýtu očistíme, osolíme, opepříme a posypeme čerstvým tymiánem. Pak maso zabalíme do potravinové fólie a vložíme do vývaru se zeleninou. Necháme povařit 30 - 40 minut

  2. Uvařené maso necháme zchladit a vývar přecedíme

  3. Teď si připravíme omáčku: k tuňákovi přidáme sůl, citronovou šťávu, naběračku vývaru a lžíci majonézy. Rozmixujeme, přidáme kapku olivového oleje a šťávu z masa, kterou jsme předem svařili. Znovu promixujeme

  4. Telecí nakrájíme na drobné plátky a zalijeme omáčkou z tuňáka. Ozdobíme kapary a zeleninou z vývaru

  5. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!