Kyšková polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 2 ks vejce 5 - 6 ks brambory 1 ks bobkový list 3 kuličky nové koření 2 lžíce hladká mouka 10 kuliček celý černý pepř 1 l kyška
Postup Kyšková polévka
Postup přípravy receptu
-
Očištěné a na kostičky nakrájené brambory opláchneme a pak zalijeme vodou tak, aby byly všechny ponořené. Do vody přidáme sůl, bobánkův lísteček a kuličky pepře a nového koření. Uvaříme skoro doměkka
Pak vyndáme koření, přilijeme 2/3 kyšky a přivedeme znovu k varu. Zbytek kyšky si rozdělíme napůl. V jedné části rozmícháme hladkou mouku na zahuštění, ve druhé rozkvedláme vajíčka. Do vařící polévky, za stálého míchání, vlijeme kyšku s moukou, pořádně promícháme a necháme 5 minut povařit. Potom, opět za stálého míchání, přidáme zbytek kyšky s vejci, to už stačí jen provařit a máme hotovo
Kdo má rád, může při vaření přidat i kopr, ale u nás se dělala polévka jen takhle a já ji tak vařím dodnes. Ne snad z nouze, ale proto, že ji máme doma rádi
Přeji dobrou chuť.