Kyselosladké sterilované okurky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

20 dkg cukr
250 ml ocet
cibule
2 l voda
mrkev
okurky nakládačky
1 balíček koření nova

Postup přípravy receptu

  1. Sáček koření smícháme s vodou, octem, cukrem a svaříme v hrnci. Očištěnou cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka

  2. Okurky důkladně omyjeme a očistíme od stopek. Okurky vkládáme do sklenic a proložíme je cibulí a mrkví. Na závěr zalijeme připraveným nálevem a pevně uzavřeme

  3. Okurky sterilujeme ve velkém hrnci s vodou 25 minut při 80 - 90 °C

  4. Kyselosladké sterilované okurky podáváme podle chuti k různým pokrmům a příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!