Mazanec hnětený v pekárně recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
250 ml mléko
30 g droždí
100 g cukr krupice
1 ks vanilkový cukr
1 lžička citronová kůra
600 g polohrubá mouka
50 g nasekané mandle
100 g Hera

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby v pekárně nalijeme mléko, vejce, rozehřátou Heru, špetku soli, cukr, citronovou kůru, mouku a droždí. Zapneme program těsto a po zvukovém signálu přisypeme nasekané mandle. Asi po 110 minutách je těsto vymíchané a vykynuté

  2. Těsto přendáme na pomoučněný vál a vytvarujeme dva bochánky. Dáme je na plech s pečícím papírem a necháme dokynout

  3. Mazance hnětené v pekárně pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15 minut zastíněné, teplotu stáhneme na 150 °C a dopečeme ještě 25 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!