Mazanec hnětený v pekárně recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 ks vejce 250 ml mléko 30 g droždí 100 g cukr krupice 1 ks vanilkový cukr 1 lžička citronová kůra 600 g polohrubá mouka 50 g nasekané mandle 100 g Hera
Postup Mazanec hnětený v pekárně
Postup přípravy receptu
-
Do nádoby v pekárně nalijeme mléko, vejce, rozehřátou Heru, špetku soli, cukr, citronovou kůru, mouku a droždí. Zapneme program těsto a po zvukovém signálu přisypeme nasekané mandle. Asi po 110 minutách je těsto vymíchané a vykynuté
Těsto přendáme na pomoučněný vál a vytvarujeme dva bochánky. Dáme je na plech s pečícím papírem a necháme dokynout
Mazance hnětené v pekárně pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15 minut zastíněné, teplotu stáhneme na 150 °C a dopečeme ještě 25 minut dozlatova.