Vepřový Ondráš recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 špetka sůl 2 ks vejce 6 ks brambory 2 špetky majoránka 1 ks cibule 2 špetky grilovací koření 8 lžic hladká mouka 1 špetka mletý černý pepř 3 plátky vepřová pečeně bez kosti
Postup Vepřový Ondráš
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, lehce osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme vejce, mouku, sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibuli a zamícháme. Těsto by mělo být tužší, dle potřeby přidáme mouku
V pánvi rozpálíme olej, lžící klademe těsto o velikosti plátku masa, ihned klademe maso a potřeme těstem i z druhé strany
Vepřový Ondráš smažíme dozlatova, podáváme se zeleninovou oblohou, případně s hranolky.