Zapečené těstoviny s vepřovým masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
4 lžíce mléko
1 ks cibule
3 lžíce kečup
400 g těstoviny
150 g eidam
350 g vepřová kýta
1 konzerva sterilovaný hrášek
mletá sladká paprika
italské bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Kýtu nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Malou konzervu hrášku scedíme a necháme okapat

  2. Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme vepřovou kýtu a restujeme, až se odpaří tekutina. Přidáme sůl, pepř, italské bylinky a sladkou papriku. Zastříkneme 4 lžícemi kečupu, krátce orestujeme a zalijeme malým množstvím horké vody. Směs dusíme pod pokličkou doměkka. Podle potřeby přiléváme horkou vodu, ale jen tolik, aby se maso nepřichytávalo ke dnu

  3. Mezitím si v dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny. Hotové těstoviny scedíme, necháme okapat a dáme do zapékací misky

  4. K měkkému masu přidáme okapaný hrášek z konzervy, promícháme a vše přidáme k těstovinám. Vejce rozšleháme v hrnku s mlékem, přidáme polovinu sýra a také vmícháme do těstovin. Zbytek sýra nasypeme navrch a těstoviny dáme do rozehřáté trouby. Zapékáme asi 20 - 30 minut dozlatova

  5. Zapečené těstoviny s vepřovým masem rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Těstoviny jsou dobré se zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!