Zapečené těstoviny s vepřovým masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks vejce 4 lžíce mléko 1 ks cibule 3 lžíce kečup 400 g těstoviny 150 g eidam 350 g vepřová kýta 1 konzerva sterilovaný hrášek mletá sladká paprika italské bylinky
Postup Zapečené těstoviny s vepřovým masem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Kýtu nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Malou konzervu hrášku scedíme a necháme okapat
Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme vepřovou kýtu a restujeme, až se odpaří tekutina. Přidáme sůl, pepř, italské bylinky a sladkou papriku. Zastříkneme 4 lžícemi kečupu, krátce orestujeme a zalijeme malým množstvím horké vody. Směs dusíme pod pokličkou doměkka. Podle potřeby přiléváme horkou vodu, ale jen tolik, aby se maso nepřichytávalo ke dnu
Mezitím si v dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny. Hotové těstoviny scedíme, necháme okapat a dáme do zapékací misky
K měkkému masu přidáme okapaný hrášek z konzervy, promícháme a vše přidáme k těstovinám. Vejce rozšleháme v hrnku s mlékem, přidáme polovinu sýra a také vmícháme do těstovin. Zbytek sýra nasypeme navrch a těstoviny dáme do rozehřáté trouby. Zapékáme asi 20 - 30 minut dozlatova
Zapečené těstoviny s vepřovým masem rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Těstoviny jsou dobré se zeleninovou oblohou.