Zámotky z vepřové panenky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4-5 lžic olej
sůl
2 lžíce máslo
1 větvička rozmarýn
chilli koření
1 svazek naťová cibulka
800 g vepřová panenka
bílý mletý pepř
100 g anglická slanina (plátky)
1 balíček bílý chřest

Postup přípravy receptu

  1. Lístečky rozmarýnu rozdrtíme spolu se stroužky oloupaného česneku, zalijeme olejem a ochutíme chilli kořením. Vepřovou panenku nakrájíme na silnější kousky, které rozklepeme na plátky, osolíme, opepříme, promícháme s ochuceným olejem a necháme asi 2 hodiny marinovat

  2. Jarní cibulky očistíme a hlavičky oddělíme od natě. Chřest oloupeme a asi 10 minut povaříme v osolené vodě. Potom ho rychle ochladíme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat

  3. Na plátky marinovaného masa klademe plátek slaniny, hlavičku cibulky, svineme do zámotku a spojíme jehlou nebo párátkem. Okapaný chřest svážeme po třech kusech natí cibulky

  4. Na zahřátém oleji zvolna propečeme závitky ze všech stran dorůžova a uchováme na teple. Do výpeku přidáme máslo, na kterém orestujeme svazečky chřestu

  5. Plněné zámotky z vepřové panenky rozdělíme na porce a podáváme obložené svazečky orestovaného chřestu. Vhodnou přílohou jsou nové brambory a zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!