Zámotky z vepřové panenky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 4-5 lžic olej sůl 2 lžíce máslo 1 větvička rozmarýn chilli koření 1 svazek naťová cibulka 800 g vepřová panenka bílý mletý pepř 100 g anglická slanina (plátky) 1 balíček bílý chřest
Postup Zámotky z vepřové panenky
Postup přípravy receptu
-
Lístečky rozmarýnu rozdrtíme spolu se stroužky oloupaného česneku, zalijeme olejem a ochutíme chilli kořením. Vepřovou panenku nakrájíme na silnější kousky, které rozklepeme na plátky, osolíme, opepříme, promícháme s ochuceným olejem a necháme asi 2 hodiny marinovat
Jarní cibulky očistíme a hlavičky oddělíme od natě. Chřest oloupeme a asi 10 minut povaříme v osolené vodě. Potom ho rychle ochladíme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat
Na plátky marinovaného masa klademe plátek slaniny, hlavičku cibulky, svineme do zámotku a spojíme jehlou nebo párátkem. Okapaný chřest svážeme po třech kusech natí cibulky
Na zahřátém oleji zvolna propečeme závitky ze všech stran dorůžova a uchováme na teple. Do výpeku přidáme máslo, na kterém orestujeme svazečky chřestu
Plněné zámotky z vepřové panenky rozdělíme na porce a podáváme obložené svazečky orestovaného chřestu. Vhodnou přílohou jsou nové brambory a zeleninový salát.