Zdobené roládky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 ks vejce 100 hlávek máslo 500 ml mléko 2 lžíce voda 100 ml voda 80 g cukr krupice 100 g cukr krupice 5 g želatina 85 g hladká mouka čokoládová poleva 10 ks jahoda 1 balíček pudinkový prášek 1 ks královské kiwi (žluté)
Postup Zdobené roládky
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem a vodou do pěny a zlehka vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 8 minut na 200 °C
Ihned po vytažení piškotový plát posypeme moukou a otočíme na utěrku. Necháme ho vychladnout a pak "stáhneme" papír
Z mléka, cukru a pudinkového prášku (vanilkový, karamelový, jahodový) si připravíme hustý pudink, který za občasného míchání necháme vychladnout. Do vychladlého pudinku zašleháme změklé máslo (obojí musí mít stejnou teplotu). Krémem potřeme piškotový plát, pomocí utěrky svineme, přestříkneme čokoládou a uložíme do chladničky zatuhnout
Tuhou roládu nakrájíme na řezy a ozdobíme ovocem (čerstvé sezónní, exotické i dobře okapané kompotované). Želatinu necháme nabobtnat ve vodě a poté ji zahřejeme k varu (postupujeme podle pokynů na obalu)
Vlažnou želatinou potřeme ovoce, aby zůstalo lesklé. Zdobené roládky podle chuti podáváme.