Zámotky v rajské omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
8 stroužků česnek
sůl
1 lžíce máslo
petrželka
olivový olej
1 balíček strouhaný parmazán
masový vývar
1 hrst čerstvá bazalka
mletý černý pepř
3 plátky hovězí zadní maso
400 g loupaná konzervovaná rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Silnější plátky zadního hovězího masa omyjeme, osušíme a velmi tence rozklepeme. Pět stroužků česneku prolisujeme a petrželku velmi jemně usekáme

  2. Každý plátek masa rozkrojíme na polovinu, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Posypeme strouhaným sýrem, usekanou petrželkou a pevně svineme do ruličky - zámotku, který ovážeme potravinářským provázkem. Takto připravené maso zprudka opečeme ze všech stran na oleji, podlijeme malým množstvím masového vývaru a pod pokličkou dusíme doměkka

  3. Mezitím si připravíme základ na rajskou omáčku. Tři stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Očištěnou bazalku usekáme. Na rozpuštěném másle s olejem necháme zpěnit česnek, vmícháme loupaná rajčata i se šťávou, osolíme, opepříme přidáme bazalku a zvolna dusíme asi 15 minut. Omáčku podle chuti osladíme

  4. Měkké maso vyjmeme, odstraníme provázek a uchováme na teple. Do vydušené masové šťávy vmícháme připravená rajčata, vše promixujeme a podle potřeby dochutíme

  5. Hovězí zámotky rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s těstovinami. Na jednu porci počítáme se 2 ks zámotků. Nesmí chybět ani čerstvý zeleninový salát a miska se strouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!