Smažená růžičková kapusta recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks vejce strouhanka hladká mouka 300 g růžičková kapusta tatarská omáčka nebo dressing
Postup Smažená růžičková kapusta
Postup přípravy receptu
-
Z růžiček kapusty odkrojíme tvrdý košťál a každou zbavíme vrchních nažloutlých a ovadlých lístků. Dáme do vroucí osolené vody a asi 2 minuty povaříme, kapusta trochu změkne. Pak ji scedíme a necháme okapat
Všechny kuličky kapusty obalíme v trojobalu, tzn. v hladké mouce, pak namočíme do rozkvedlaného vajíčka a nakonec obalíme ve strouhance
Do hlubší pánve (kastrolku), nalijeme větší množství oleje a necháme ho rozehřát. Růžičky kapusty smažíme na rozpáleném oleji dozlatova
Smaženou růžičkovou kapustu podáváme nejlépe s uvařenými brambory a namáčíme ji do tatarské omáčky, případně do francouzského dressingu.