Smažená růžičková kapusta recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
strouhanka
hladká mouka
300 g růžičková kapusta
tatarská omáčka nebo dressing

Postup přípravy receptu

  1. Z růžiček kapusty odkrojíme tvrdý košťál a každou zbavíme vrchních nažloutlých a ovadlých lístků. Dáme do vroucí osolené vody a asi 2 minuty povaříme, kapusta trochu změkne. Pak ji scedíme a necháme okapat

  2. Všechny kuličky kapusty obalíme v trojobalu, tzn. v hladké mouce, pak namočíme do rozkvedlaného vajíčka a nakonec obalíme ve strouhance

  3. Do hlubší pánve (kastrolku), nalijeme větší množství oleje a necháme ho rozehřát. Růžičky kapusty smažíme na rozpáleném oleji dozlatova

  4. Smaženou růžičkovou kapustu podáváme nejlépe s uvařenými brambory a namáčíme ji do tatarské omáčky, případně do francouzského dressingu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!