Zasmažená zelná polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 ks brambory
1 lžíce hladká mouka
1 kostka hovězí bujon
2 lžíce sádlo nebo olej
mletý černý pepř
1 lžička celý kmín
1/4 hlávky bílé hlávkové zelí

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na drobnější kostičky, zelí očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Stroužky česneku prolisujeme a odložíme bokem na později

  2. Do hlubšího hrnce na rozehřátý tuk dáme na minutu orestovat kmín, přisypeme mouku a uděláme tmavší jíšku (zásmažku). Za stálého promíchávání přilijeme 1/2 litru studené vody a přivedeme k varu. Dolijeme horkou vodou do množství 1 litru, rozdrobíme kostku bujonu, přidáme brambory a zelí a pod pokličkou na mírném plameni vaříme 15 - 20 minut. V závěru přidáme odložený prolisovaný česnek, minutu provaříme, pokud se nám bude zdát polévka hustější, dolijeme trochou horké převařené vody. Podle chuti dokořeníme

  3. Zasmaženou zelnou polévku můžeme ihned podávat

  4. Vegetariáni pouze masox nahradí jinou bujonovou kostkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!