Cuketová polévka se smetanou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

cukr
3 - 5 stroužků česnek
2 lžíce olej
1 l voda
3 lžíce mrkev
2 kostky bujón
1 ks velká cibule
2 lžíce kukuřičný škrob
3 hrnky mladá cuketa
2 lžíce kremžská hořčice
250 ml smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme velkou cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Zeleninu očistíme, cuketu nakrájíme na kostičky a mrkev nahrubo nastrouháme

  2. Cibuli usmažíme dorůžova a přidáme mladou cuketu, nahrubo nastrouhanou mrkev a česnek nakrájený na plátky. Zvolna opékáme za občasného míchání asi 10 minut. Cuketa je dost vodnatá, takže se nebude připalovat. Při ukončení opékání je cuketa poloměkká. Vmícháme 2 vrchovaté lžíce kremžské hořčice a zalijeme 1 litrem vody. Jakmile polévka začne vařit, tak přidáme bujóny a ve 1/4 litru vody rozmíchané 2 vrchovaté lžíce kukuřičného škrobu. Krátce povaříme a zjemníme 250 ml sladké 10 % smetany. Polévka má kyselkavou chuť. Kdo chce, tak si může polévku přisladit 1 - 2 lžičkami cukru

  3. Na přípravu cuketové polévky můžeme použít i mléko. Použitím zakysané smetany musíme polévku více přisladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!