Chutné francouzské brambory recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 - 6 ks vejce 2 - 3 ks vejce 10 - 15 ks brambory mletý černý pepř 400 dkg točený salám
Postup Chutné francouzské brambory
Postup přípravy receptu
-
Celé brambory se slupkou uvaříme tak, aby byly hodně měkké. Dále si uvaříme vejce natvrdo. Mezitím nakrájíme slovenský točený salám nebo párkový salám na kolečka nebo trojúhelníčky
Po uvaření oloupeme brambory i vejce a nakrájíme na kolečka. Já na obojí používám kráječ na vajíčka. Po nakrájení všech surovin vrstvíme na pekáč: 1. vrstva brambory, 2. vrstva vejce, 3. vrstva salám, 4. vrstva brambory, 5. vrstva vejce, 6. vrstva salám a 7. vrstva brambory, které nakonec osolíme a opepříme
Francouzské brambory pečeme, dokud nezačnou být vrchní brambory na krajích připečené a kolečka brambor se začnou lesknout. Asi 10 minut před koncem pečení můžeme brambory zalít třemi rozšlehanými vejci
Francouzské brambory jsou dobré s kyselou okurkou.