Chutné francouzské brambory recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 - 6 ks vejce
2 - 3 ks vejce
10 - 15 ks brambory
mletý černý pepř
400 dkg točený salám

Postup přípravy receptu

  1. Celé brambory se slupkou uvaříme tak, aby byly hodně měkké. Dále si uvaříme vejce natvrdo. Mezitím nakrájíme slovenský točený salám nebo párkový salám na kolečka nebo trojúhelníčky

  2. Po uvaření oloupeme brambory i vejce a nakrájíme na kolečka. Já na obojí používám kráječ na vajíčka. Po nakrájení všech surovin vrstvíme na pekáč: 1. vrstva brambory, 2. vrstva vejce, 3. vrstva salám, 4. vrstva brambory, 5. vrstva vejce, 6. vrstva salám a 7. vrstva brambory, které nakonec osolíme a opepříme

  3. Francouzské brambory pečeme, dokud nezačnou být vrchní brambory na krajích připečené a kolečka brambor se začnou lesknout. Asi 10 minut před koncem pečení můžeme brambory zalít třemi rozšlehanými vejci

  4. Francouzské brambory jsou dobré s kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!