Voňavý kapr na grilu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
50 ml olej
sůl
2 větvičky tymián
1 ks kapr
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kapra omyjeme, očistíme, vykucháme, zbavíme hlavy, ploutví a ocasu. Očištěný trup kapra nakrájíme na podkovy. Lístečky tymiánu jemně usekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme

  2. Připravíme si marinádu. Česnek promícháme s olejem, jemně usekaným tymiánem a několika kapkami citronové šťávy. Porce kapra osolíme, opepříme, potřeme marinádou a necháme 2 hodiny rozležet

  3. Rošt potřeme olejem a porce voňavého kapra grilujeme z každé strany asi 4 minuty a ihned podáváme

  4. Ke grilovanému kapru na roštu s chutí tymiánu a česneku nejlépe chutná čerstvé pečivo a zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!