Voňavý kapr na grilu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 50 ml olej sůl 2 větvičky tymián 1 ks kapr citronová šťáva mletý černý pepř
Postup Voňavý kapr na grilu
Postup přípravy receptu
-
Kapra omyjeme, očistíme, vykucháme, zbavíme hlavy, ploutví a ocasu. Očištěný trup kapra nakrájíme na podkovy. Lístečky tymiánu jemně usekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme
Připravíme si marinádu. Česnek promícháme s olejem, jemně usekaným tymiánem a několika kapkami citronové šťávy. Porce kapra osolíme, opepříme, potřeme marinádou a necháme 2 hodiny rozležet
Rošt potřeme olejem a porce voňavého kapra grilujeme z každé strany asi 4 minuty a ihned podáváme
Ke grilovanému kapru na roštu s chutí tymiánu a česneku nejlépe chutná čerstvé pečivo a zelenina.