Voňavý mokrý perník recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 hrnek olej 1 ks vejce 3 lžíce rum 2 lžíce kakao 2 hrnky mléko 1 balíček prášek do pečiva 5 lžic cukr moučka 1 hrnek cukr krystal 3 hrnky hladká mouka 1 balíček prášek do perníku 1 balíček skořicový cukr 1 balíček čokoládový pudinkový prášek
Postup Voňavý mokrý perník
Postup přípravy receptu
-
Plech vyložíme papírem na pečení
Na těsto promícháme mléko, olej, cukr, vejce, skořicový cukr, prášek do perníku, kypřící prášek do pečiva, kakao, čokoládový pudinkový prášek a rum. Vyšleháme v hladké těsto
Těsto na mokrý perník vlijeme na připravený plech. Pečeme na 180 - 210 °C po dobu nezbytnou k upečení. Upečený perník se pozná tak, že špejlí píchneme do perníku. Jestli je upečený, nebude špejle mokrá, v opačném případě máme hotovo
Upečený voňavý mokrý perník posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme a konzumujeme jako každý jiný moučník.