Kuřecí špízy s kukuřicí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
3 lžíce vývar
1 hrst petrželka
1 hrst pažitka
3 lžíce bílé víno
5 lžic olivový olej
400 g kuřecí prsa
1 lžíce čerstvý tymián
2 lžíce sladký kečup
mletý černý pepř
2 ks kukuřičný klas
1/4 lžičky mleté chilli koření
1 lžíce čerstvá citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší špalíčky, které osolíme a opepříme. Vložíme do bylinkové marinády a necháme přes noc rozležet. Bylinkovou marinádu připravíme smícháním usekaných bylinek s olejem, citronovou šťávou a chilli kořením

  2. Kukuřičné klasy omyjeme, uvaříme v osolené vodě do poloměkka, necháme okapat a nakrájíme na kolečka o síle asi 1,5 cm

  3. Maso vyjmeme z marinády, částečně očistíme od bylinek a střídavě s kukuřicí napícháme na jehly. Takto připravené špízy ze všech stran zvolna propečeme na oleji dorůžova a uchováme na teple

  4. Zbylou bylinkovou marinádu, vývar, kečup a víno rozmixujeme, vlijeme do výpeku a necháme přejít varem. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem

  5. Špízy rozdělíme na porce, pokapeme bylinkovou omáčkou a podáváme s pečivem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!