Brambory zapečené s růžičkovou kapustou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks vejce 1 lžíce máslo 8 ks brambory 1 ks cibule 2 lžíce mouka hladká 1-2 lžíce podravka pepř 300 ml mléko nebo smetana 500 g růžičková kapusta 10 dkg strouhaný tvrdý sýr 250 g uzenina (párky, točený salám)
Postup Brambory zapečené s růžičkovou kapustou
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu na másle zpěníme cibulku, pak zaprášíme moukou a zalijeme mlékem či smetanou. Osolíme, opepříme a necháme povařit, až omáčka zhoustne. Do trochu zchladlé omáčky zamícháme polovinu strouhaného sýra a celé vejce
Neloupané velké brambory uvaříme do poloměkka, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Růžičky kapusty rozkrájíme podle velikosti na poloviny až čtvrtiny, vložíme do mísy, promícháme s podravkou, podlijeme 2 lžícemi vody a v mikrovlnce necháme vařit 5-7 minut, aby kapusta byla změklá. Uzeninu nakrájíme na kostičky - vegetariáni ji vynechají a i tak budou mít skvělé jídlo. Troubu zapneme na 220°C
Zapékací nádobu lehce vymažeme olejem a na dno naskládáme polovinu plátků brambor, které posolíme. Na ně vložíme kapustu a uzeninu a zalijeme třetinou omáčky. Poklademe druhou polovinou brambor, které opět posolíme, zalijeme opět omáčkou, posypeme zbytkem sýra a zapečeme v troubě
Brambory zapečené s růžičkovou kapustou jsou hotové, když povrch zezlátne.