Španělský ptáček s výbornou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 100 ml olej 2 ks vejce 1 ks cibule 1 ks cibule 1 ks párek plnotučná hořčice 4 ks hovězí plátek 2 ks sterilovaná okurka tmavá jíška
Postup Španělský ptáček s výbornou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Troubu zapneme na maximum. Hovězí nebo vepřové maso důkladně rozklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Okurky, uvařená vejce, párek nebo špek a cibuli pokrájíme na čtvrtky, dáme na maso, zabalíme a sepneme párátkem. Pekáček vysypeme na jemno nakrájenou cibuli a zalijeme olejem
Ptáčky vložíme na 10 minut do vyhřáté trouby a poté snížíme na 150 °C a pečeme 45 minut. Hotové ptáčky dáme stranou a cibuli s olejem dáme do hrnce. Až cibule zhnědne, zalijeme trochou vody a zahustíme jíškou. Osolíme, opepříme a přidáme lžičku hořčice. Do omáčky můžeme přidat i nakrájenou okurku a vejce
Španělský ptáček nejlépe chutná s rýží nebo bramborem.