Španělský ptáček s pestrou náplní recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 plátky šunka 1 ks cibule hladká mouka 4 plátky hovězí zadní hovězí vývar 1 - 2 ks sterilovaná okurka 1 ks vejce natvrdo sádlo nebo olej mletý černý pepř pikantní hořčice 1 ks menší mrkev 50 - 80 g uzené vcelku
Postup Španělský ptáček s pestrou náplní
Postup přípravy receptu
-
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme pikantní hořčicí. Necháme chvíli stát, aby se chutě nasály do masa
Mezitím si připravíme ingredience na náplň. Zeleninu nakrájíme na hranolky nebo čtvrtky. Vejce uvaříme natvrdo a také rozčtvrtíme. Uzené nakrájíme na 4 díly. Při krájení se řídíme velikostí masa
Na každý plátek hovězího položíme po plátku šunky, kousek vejce, okurky, mrkve a uzeného. Naplněné hovězí zavineme a převážeme nití tak, aby náplň zůstala na místě
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a na sádle ji necháme zpěnit. Přidáme španělské ptáčky a zprudka osmahneme, aby se maso zatáhlo. Podlijeme vývarem z kostky a dusíme, až je maso měkké. Poté ptáčky vyjmeme a omáčku zaprášíme hladkou moukou do požadované hustoty. Můžeme ještě osolit, opepřit, případně dochutit jiným kořením. Španělské ptáčky s pestrou náplní pak už jen v omáčce krátce prohřejeme
Španělský ptáček s pestrou náplní a omáčkou chutná nejlépe s podušenou rýží.