Soutěžní velikonoční beránek z mletého masa recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

slanina
sůl
2 ks vejce
strouhanka
hořčice
1 ks cuketa
kopřivy
mletý pepř
1/2 kg mleté maso
čerstvá petrželka
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Kousek slaniny nastrouháme a v míse promícháme s mletým masem, kořením, solí a hořčicí. Malou cuketu očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme do směsi společně s vejci, strouhankou na zahuštění a nasekanou petrželkou nebo kopřivami

  2. Olejem vymažeme formu beránka, naplníme masovou směsí a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 40 minut. Ze začátku přikryjeme alobalem, ke konci ho sundáme

  3. Po vychladnutí vyklopíme beránka z mletého masa na talíř a obložíme zeleným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!