Soutěžní velikonoční beránek z mletého masa recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- slanina sůl 2 ks vejce strouhanka hořčice 1 ks cuketa kopřivy mletý pepř 1/2 kg mleté maso čerstvá petrželka olej na vymazání
Postup Soutěžní velikonoční beránek z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Kousek slaniny nastrouháme a v míse promícháme s mletým masem, kořením, solí a hořčicí. Malou cuketu očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme do směsi společně s vejci, strouhankou na zahuštění a nasekanou petrželkou nebo kopřivami
Olejem vymažeme formu beránka, naplníme masovou směsí a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 40 minut. Ze začátku přikryjeme alobalem, ke konci ho sundáme
Po vychladnutí vyklopíme beránka z mletého masa na talíř a obložíme zeleným salátem.