Zelňačka s brambory a fazolemi recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 ks brambory 1 ks cibule 1 lžíce mouka 1 špetka kmín 1 sklenice voda 1 špetka pepř mletý 500 g zelí kysané 2 špetky Podravka 600 g předvařené fazole
Postup Zelňačka s brambory a fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Do 1,5 litru vody dáme vařit 2 střední brambory, 60 dkg bílých předvařených fazolí, jednu cibuli nakrájenou na jemno, kmín, trochu mletého pepře (nemusí být) osolíme Podravkou nebo mořskou solí (je to zdravější) a uvaříme do měkka
Ze sáčku vyjmeme 500 g kysaného zelí, vymačkáme z něho šťávu a pokrájíme ho. Vložíme do hrnce s uvařenými bramborami a opět vaříme. Dle potřeby přidáme vodu. Můžeme přidat trochu červené papriky pro barvu, ale nedávám ji
Někdy je polévka hustá sama o sobě, ale ještě je možné ji zahustit hladkou moukou, kterou předem rozmícháme se studenou vodou, aby nám nevznikly žmolky. Lze použít i celozrnnou mouku
Můžeme jíst samotné nebo s pečivem. S celozrným rohlíkem je to zdravá a velmi chutná večeře. Máme ji všichni rádi. Dobrou chuť.