Zapékaný květák s brambory recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
4 ks brambory
vegeta
1 ks květák
2 lžíce hladká mouka
1 - 2 kelímky smetana ke šlehání
provensálské koření
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Květák a brambory očistíme. Květák rozebereme na růžičky, brambory nakrájíme na kolečka

  2. Do zapékací misky naskládáme květák s brambory a posypeme vše solí a trochou vegety

  3. Na másle opražíme mouku a vysmahneme jíšku. Zalijeme ji smetanou a připravíme bešamelovou omáčku. Tu ochutíme solí, vegetou a provensálským kořením. Bešamel nalijeme na květák s brambory a vše pečeme asi 40 minut. Asi 10 minut před koncem pečení posypeme vše sýrem a dopečeme

  4. Zapékaný květák s brambory ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!