Veroničino tiramisu recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

50 ml rum
500 g lučina
4 lžíce cukr moučka
1 lžička mletá skořice
1 lžíce kakaový prášek
400 g smetana ke šlehání
1 balíček dětské piškoty
15 lžic vaječný likér
1 hrnek silná instantní káva

Postup přípravy receptu

  1. Silnou instantní kávu s rumem a skořicí po zalití necháme vychladnout. Vyšleháme do husta šlehačku. Můžeme ji ušlehat na dvakrát

  2. Připravíme si krém. Lučinu, moučkový cukr a vaječný likér ručně rozmícháme v misce do jemného krému, přidáme do husta vyšlehanou šlehačku. Spolu šleháme do dokonalého spojení všech ingrediencí

  3. Dětské piškoty jednotlivě smáčíme v připravené kávě a klademe na dno suché kazety, např. od zmrzliny. Po pokrytí dna vrstvou máčených piškotů lžící navršíme vrstvu náplně. Lehce vyrovnáme povrch, vyplníme rohy, je-li miska hranatá

  4. Další vrstva je jednotlivě máčených piškotů a opět další vrstva náplně. Poslední vrstvou je náplň. Uhladíme povrch, vyplníme rohy, ozdobně posypeme kakaem a dáme do lednice zatuhnout

  5. Veroničino tiramisu podáváme jako řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!