Veroničino tiramisu recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 50 ml rum 500 g lučina 4 lžíce cukr moučka 1 lžička mletá skořice 1 lžíce kakaový prášek 400 g smetana ke šlehání 1 balíček dětské piškoty 15 lžic vaječný likér 1 hrnek silná instantní káva
Postup Veroničino tiramisu
Postup přípravy receptu
-
Silnou instantní kávu s rumem a skořicí po zalití necháme vychladnout. Vyšleháme do husta šlehačku. Můžeme ji ušlehat na dvakrát
Připravíme si krém. Lučinu, moučkový cukr a vaječný likér ručně rozmícháme v misce do jemného krému, přidáme do husta vyšlehanou šlehačku. Spolu šleháme do dokonalého spojení všech ingrediencí
Dětské piškoty jednotlivě smáčíme v připravené kávě a klademe na dno suché kazety, např. od zmrzliny. Po pokrytí dna vrstvou máčených piškotů lžící navršíme vrstvu náplně. Lehce vyrovnáme povrch, vyplníme rohy, je-li miska hranatá
Další vrstva je jednotlivě máčených piškotů a opět další vrstva náplně. Poslední vrstvou je náplň. Uhladíme povrch, vyplníme rohy, ozdobně posypeme kakaem a dáme do lednice zatuhnout
Veroničino tiramisu podáváme jako řezy.