Rybízové řezy recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 25 dkg máslo 2 lžíce rum 5 ks žloutek 5 ks bílek 2 lžíce cukr moučka 35 dkg cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 40 dkg hladká mouka 1 lžíce zakysaná smetana 50 dkg červený rybíz
Postup Rybízové řezy
Postup přípravy receptu
-
Ze základních surovin vypracujeme těsto. Těsto necháme odpočinout 1 hodinu
Mezitím si přebereme 1/2 kg rybízu. Potom těsto rozválíme na plech a dáme péct. Rybízové řezy pečeme při 180 °C 15 - 20 minut a necháme vychladnout
Ušleháme tuhý sníh z 5 bílků. Vmícháme do něj 35 dkg mletého cukru a vanilkový cukr. Mícháme ještě půl hodiny. Potom přimícháme do sněhu rybíz. Sníh rozetřeme na upečené těsto a dáme zezlátnout do vlažné trouby, aby sníh neklesl
Rybízové řezy necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme se do nich pustit.