Zabíjačková játrová paštika s jablečno-křenovým chutney recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- sůl 80 g marmeláda 0,15 l smetana 120 g jablko 10 g želatina 200 g vepřová játra 200 g vepřový bok 80 g strouhaný křen kořenící směs na domácí paštiky
Postup Zabíjačková játrová paštika s jablečno-křenovým chutney
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience (ty které nejsou označené jako ingredience na přílohu) na paštiku cca 15 minut podusíme, najemno umeleme a vyšleháme
Příprava jablečno-křenového chutney: Očištěná jablka nakrájíme na plátky a podusíme. Ke konci dušení přidáme marmeládu a želatinu, kterou předem rozmícháme ve vodě. Necháme chvilku vychladnout a poté smícháme s nastrouhaným křenem
Zabíjačkovou játrovou paštiku podáváme jako předkrm s přílohou v podobě jablečno-křenového chutney.