Tříoříšková bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 g olej
3 ks vejce
1 lžíce kakao
1 - 2 lžíce mléko
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr moučka
cukr moučka
1/2 lžičky mletá skořice
250 g polohrubá mouka
3 lžíce polohrubá mouka
100 g vlažná voda
50 g vlašské ořechy
50 g neloupané mandle
50 g kešu ořechy
olej nebo ztužený tuk

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy si postupně nameleme a navážíme. Zbylé ořechy z mlýnku smícháme s moukou a směsí vysypeme olejem vymazanou bábovkovou formu

  2. Bílky vymícháme elektrickým šlehačem na tuhý sníh, asi 20 vteřin mícháme na stupeň 1, pak přepneme na stupeň 3 a šleháme dalších 20 vteřin. Pak přepneme na stupeň 5 a sníh vyšleháme dotuha. Nezabere to víc jak 3 - 4 minuty

  3. Cukr, olej, vodu a žloutky vymícháme na světlou řídkou pěnu. Mouku smícháme s práškem do pečiva a opatrně (pěna při vysokých otáčkách "šplíchá") ji vmícháme do pěny. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh

  4. Těsto rozdělíme do tří misek a do každé přidáme jeden druh ořechů a promícháme. Těsta střídavě lijeme (nebo lžící nandáváme) do bábovkové formy. Povrch lehce, abychom nepromíchali těsta, uhladíme

  5. Bábovku pečeme v mírně předehřáté troubě 30 minut na 175 °C. Špejlí vyzkoušíme, nakolik se těsto ještě lepí, formu přikryjeme alobalem a ještě necháme 10 - 15 minut dopéct

  6. Upečenou tříoříškovou bábovku necháme ve formě ještě 15 minut, přikrytou alobalem, "dojít" a pak ji opatrně vyklopíme. Vychladlou bábovku bohatě posypeme cukrem a krájíme na dílky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!