Tříoříšková bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 100 g olej 3 ks vejce 1 lžíce kakao 1 - 2 lžíce mléko 1 balíček prášek do pečiva 250 g cukr moučka cukr moučka 1/2 lžičky mletá skořice 250 g polohrubá mouka 3 lžíce polohrubá mouka 100 g vlažná voda 50 g vlašské ořechy 50 g neloupané mandle 50 g kešu ořechy olej nebo ztužený tuk
Postup Tříoříšková bábovka
Postup přípravy receptu
-
Ořechy si postupně nameleme a navážíme. Zbylé ořechy z mlýnku smícháme s moukou a směsí vysypeme olejem vymazanou bábovkovou formu
Bílky vymícháme elektrickým šlehačem na tuhý sníh, asi 20 vteřin mícháme na stupeň 1, pak přepneme na stupeň 3 a šleháme dalších 20 vteřin. Pak přepneme na stupeň 5 a sníh vyšleháme dotuha. Nezabere to víc jak 3 - 4 minuty
Cukr, olej, vodu a žloutky vymícháme na světlou řídkou pěnu. Mouku smícháme s práškem do pečiva a opatrně (pěna při vysokých otáčkách "šplíchá") ji vmícháme do pěny. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh
Těsto rozdělíme do tří misek a do každé přidáme jeden druh ořechů a promícháme. Těsta střídavě lijeme (nebo lžící nandáváme) do bábovkové formy. Povrch lehce, abychom nepromíchali těsta, uhladíme
Bábovku pečeme v mírně předehřáté troubě 30 minut na 175 °C. Špejlí vyzkoušíme, nakolik se těsto ještě lepí, formu přikryjeme alobalem a ještě necháme 10 - 15 minut dopéct
Upečenou tříoříškovou bábovku necháme ve formě ještě 15 minut, přikrytou alobalem, "dojít" a pak ji opatrně vyklopíme. Vychladlou bábovku bohatě posypeme cukrem a krájíme na dílky.