Nepečený jahodový moučník recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- šlehačka 500 g jahody 150 g cukr moučka 12 plátků želatina 1 lžička citronová šťáva 200 ml smetana ke šlehání dětské piškoty čerstvé jahody loupané mandle 1 balíček čokoládová poleva 250 g měkký polotučný tvaroh
Postup Nepečený jahodový moučník
Postup přípravy receptu
-
Jahody očistíme, omyjeme a necháme okapat. 100 g jahod nakrájíme na půlky a odložíme stranou. 400 g jahod rozmixujeme spolu s cukrem a citronovou šťávou na omáčku. Smetanu ušleháme do tuha a želatinu připravíme podle návodu na obalu
Tvaroh ušleháme s jahodovou omáčkou do hladkého krému. Vmícháme tuhou šlehačku, kousky jahod a nakonec připravenou želatinu
Misku nebo jiné vhodné tvořítko vyložíme potravinářskou fólií. Vlijeme jahodový krém, poklademe kulatými piškoty a nepečený jahodový moučník necháme v lednici několik hodin nebo přes noc ztuhnout
Čokoládovou polevu připravíme podle návodu na obalu
Ztužený krém vyklopíme, odstraníme fólii, přelijeme připravenou polevou a vychladíme
Hotový jahodový moučník s čokoládovou polevou nakrájíme nožem namočeným v horké vodě na porce. Nepečený jahodový moučník podáváme s jahodami, šlehačkou a sekanými mandlemi.