Tradiční české buchty recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

80 g cukr
cukr
olej
1 špetka sůl
120 g máslo
2 ks žloutek
1/4 l mléko
mléko
30 g droždí
1 ks tvaroh
1 balíček vanilkový cukr
citronová kůra
500 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy si vsypeme mouku. Uděláme důlek, rozdrolíme do něj droždí, zasypeme cukrem, zalijeme teplým mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vanilkový cukr, sůl, citronovou kůru, žloutky a rozpuštěné máslo. Vypracujeme těsto, které se nelepí k míse a necháme kynout na teplém místě

  2. Mezitím si rozmícháme tvaroh s cukrem a trochou mléka. Můžeme použít i jinou oblíbenou náplň

  3. Z těsta a tvarohové náplně tvoříme buchty. České buchty klademe do trochu vymazaného pekáčku. Trochu vymazaného kvůli tomu, aby nebyly moc mastné a nasáklé. Nakonec tradiční české buchty potřeme máslem a dáme do předem rozehřáté trouby na 150 - 180 °C. České buchty pečeme asi 30 minut

  4. Upečené tradiční české buchty posypeme cukrem a můžeme se do nich pustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!