Tradiční české buchty recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 80 g cukr cukr olej 1 špetka sůl 120 g máslo 2 ks žloutek 1/4 l mléko mléko 30 g droždí 1 ks tvaroh 1 balíček vanilkový cukr citronová kůra 500 g polohrubá mouka
Postup Tradiční české buchty
Postup přípravy receptu
-
Do mísy si vsypeme mouku. Uděláme důlek, rozdrolíme do něj droždí, zasypeme cukrem, zalijeme teplým mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vanilkový cukr, sůl, citronovou kůru, žloutky a rozpuštěné máslo. Vypracujeme těsto, které se nelepí k míse a necháme kynout na teplém místě
Mezitím si rozmícháme tvaroh s cukrem a trochou mléka. Můžeme použít i jinou oblíbenou náplň
Z těsta a tvarohové náplně tvoříme buchty. České buchty klademe do trochu vymazaného pekáčku. Trochu vymazaného kvůli tomu, aby nebyly moc mastné a nasáklé. Nakonec tradiční české buchty potřeme máslem a dáme do předem rozehřáté trouby na 150 - 180 °C. České buchty pečeme asi 30 minut
Upečené tradiční české buchty posypeme cukrem a můžeme se do nich pustit.