Domácí rybí hamburger recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks vejce 150 g majonéza 4 plátky rajče kečup 4 lístky salát hladká mouka 2 - 3 ks kyselá okurka citronová šťáva mletý černý pepř 2 - 3 lžíce sladká chilli omáčka 500 g pangasius jemná strouhaná houska 4 ks hamburgerové bulky
Postup Domácí rybí hamburger
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme pikantní omáčku. Kyselé okurky nakrájíme na velmi jemné nudličky. Majonézu spojíme se sladkou chilli omáčkou, vmícháme okurky a necháme v chladu rozležet
Pangase omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky přibližně ve velikosti hamburgerů. Potom je zakapeme citronovou šťávou, osolíme a obalíme v trojobalu. Obalovaného pangase smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova, necháme na papírové utěrce okapat a uchováme na teple
Hamburgerové housky rozkrojíme na půlky a krátce rozpečeme v horké troubě. Spodní polovinu hamburgeru potřeme kečupem, poklademe rajčetem, rybou a salátem. Nakonec přidáme pikantní chilli omáčku a přiklopíme druhou půlkou bulky
Domácí rybí hamburgery podáváme teplé ke svačině nebo večeři.