Kakaové měsíčky s rumovou polevou recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

4 ks vejce
140 g máslo
1/2 dl rum
40 g kakao
1 ks citron
140 g cukr moučka
200 g cukr moučka
140 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Vejce pokojové teploty rozklepneme. Připravíme si ostatní suroviny - prosátou mouku, cukr a kakao

  2. Máslo vyšleháme s cukrem, poté zašleháváme po jednom vejce, přisypeme mouku a zpracujeme hladké těsto. Nakonec přidáme kakao a zapracujeme. Těsto opravdu dobře vyšleháme, aby působilo skoro jako pěna

  3. Menší plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Formu také můžeme vyložit pečícím papírem. Hutné těsto nalijeme na plech a pomocí stěrky rozprostřeme po plechu. Kakaové těsto vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme cca 20 minut

  4. Mezitím si připravíme polevu. Cukr prosejeme a po troškách zašleháváme rum a citronovou šťávu. Poleva musí být hustá a hladká. V případě potřeby cukru přidáme

  5. Na ještě vlažné těsto nalijeme polevu a stěrkou potřeme celý povrch. Dáme do chladu a necháme zcela zatuhnout. Z těsta poté vykrajujeme měsíčky (vykrajovátkem s kulatým okrajem - kolečko, sněhulák, konec hříbku apod.)

  6. Kakaové měsíčky s rumovou polevou ukládáme do dózy nebo krabičky a podáváme jako lahodné cukroví. U nás je velmi oblíbené a recept mám po babičce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!