Pečená dýňová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej 2 špetky sůl 0,25 ks celer 1 ks mrkev 1 kelímek zakysaná smetana 1 špetka mletý černý pepř 1 kostka zeleninový bujon 4 špetky provensálské bylinky 100 g semínka 1 ks dýně hokaido
Postup Pečená dýňová polévka
Postup přípravy receptu
-
Dýni hokaido, celer a mrkev očistíme, cibuli oloupeme. Zeleninu nakrájíme na větší kusy, cibuli nakrájíme na měsíčky a přidáme dva celé stroužky česneku
Zeleninu smícháme s provensálskými bylinkami, pepřem, solí a olejem a vyložíme na pečící papír. Pečeme do změknutí dýně - asi půl hodiny při 200 °C
Kostku bujonu rozpustíme v litru vody a rozmixujeme společně s pečenou zeleninou a čerstvě prolisovaným stroužkem česneku. Poté ještě 10 minut povaříme, aby se chutě spojily. Pokud by byla polévka moc hustá, zředíme horkou vodou
Pečenou dýňovou polévku podáváme se zakysanou smetanou a opraženými dýňovými semínky.