Pečená francouzská mini kuřátka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
vývar
4 lžíce máslo
80 g anglická slanina
1/4 lžičky sušený tymián
1 lžíce čerstvá petrželka
mletý černý pepř
50 ml bílé sladké víno
1 svazek jarní cibulka s natí
1 lžička citronová štáva
2 ks mini kuře Coquelete á 500g

Postup přípravy receptu

  1. Před vlastním pečením kuřat je nejdříve opracujeme následujícím způsobem. Francouzská kuřátka očistíme a zbavíme posledních článků křídel a pomocí dlouhého nože, který vložíme do dutiny břišní, odřízneme z obou stran páteř kuřete. Na hrudníku v horní části odstraníme kůstku ve tvaru "V" a tím můžeme celé kuřátko rozložit na plocho. Pomocí jehel křídla připevníme k hrudníku a stehýnka upevníme do otvoru kůže, který vytvoříme v dolní části hrudníku. Kuřata ze všech stran osolíme a opepříme

  2. Takto připravená kuřata a odřezky opečeme na oleji kůží dolů dozlatova a přendáme do pekáče (kůží nahoru). Na výpeku pak necháme zesklovatět slaninu, přidáme máslo, na plátky nakrájený česnek a tymián. Jakmile se směs rozvoní, vše nalijeme na kuřata, která obložíme očištěnou jarní cibulí, podlijeme vínem a vývarem a pečeme zakryté v předehřáté troubě při 180 °C doměkka

  3. Během pečení kuřátka přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Asi 10 minut před koncem pečení, kuřata odkryjeme, do vypečené šťávy vmícháme jemně nasekanou petrželku a citronovou šťávu a při teplotě 200 °C dopečeme dozlatova

  4. Pečená francouzská kuřátka rozdělíme na porce, obložíme jarní cibulkou, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme jako hlavní chod s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!