Nepečený jablkový moučník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 lžíce cukr
6 ks jablko
100 ml voda
1 lžíce cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
dětské piškoty
200 g čerstvé ovoce
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
200 ml smetana ke šlehání (40%)
200 ml zakysaná smetana (18%)

Postup přípravy receptu

  1. Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme najemno. Ovoce na zdobení omyjeme a osušíme. Může to být hroznové víno, jahody, carambola nebo jiné podle vlastní chuti. Ve vodě rozmícháme pudinkový prášek a vanilkový cukr. Dno dortové formy pokryjeme kolečkami piškotů

  2. Připravíme si jablkovou náplň. V kastrolu dusíme nastrouhaná jablka s cukrem. Jakmile se začnou vařit, zalijeme je rozpuštěným pudinkovým práškem a za stálého míchání necháme probublávat asi 3 minuty

  3. Teplou náplň vlijeme na vrstvu piškotů a přkryjeme další vrstvou piškotů

  4. Necháme vychladnout

  5. Připravíme si smetanový krém. Smetanu (40%) ušleháme s moučkovým cukrem do tuha. Opatrně vmícháme hustou zakysanou smetanu a krém naneseme na vychladlý moučník. Ozdobíme ovocem a uložíme do lednice. Necháme do druhého dne ztuhnout

  6. Při podávání můžeme moučník přizdobit čokoládou a lístkem máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!