Nepečený jablkový moučník recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 lžíce cukr 6 ks jablko 100 ml voda 1 lžíce cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr dětské piškoty 200 g čerstvé ovoce 1 balíček vanilkový pudinkový prášek 200 ml smetana ke šlehání (40%) 200 ml zakysaná smetana (18%)
Postup Nepečený jablkový moučník
Postup přípravy receptu
-
Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme najemno. Ovoce na zdobení omyjeme a osušíme. Může to být hroznové víno, jahody, carambola nebo jiné podle vlastní chuti. Ve vodě rozmícháme pudinkový prášek a vanilkový cukr. Dno dortové formy pokryjeme kolečkami piškotů
Připravíme si jablkovou náplň. V kastrolu dusíme nastrouhaná jablka s cukrem. Jakmile se začnou vařit, zalijeme je rozpuštěným pudinkovým práškem a za stálého míchání necháme probublávat asi 3 minuty
Teplou náplň vlijeme na vrstvu piškotů a přkryjeme další vrstvou piškotů
Necháme vychladnout
Připravíme si smetanový krém. Smetanu (40%) ušleháme s moučkovým cukrem do tuha. Opatrně vmícháme hustou zakysanou smetanu a krém naneseme na vychladlý moučník. Ozdobíme ovocem a uložíme do lednice. Necháme do druhého dne ztuhnout
Při podávání můžeme moučník přizdobit čokoládou a lístkem máty.