Boženčina Pohádka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
100 g máslo
3 dkg máslo
1 lžíce kakao
1 lžíce kakao
250 ml mléko
100 g cukr moučka
100 g cukr moučka
3 dkg hladká mouka
70 g hrubá mouka
30 g strouhaná čokoláda
2 kelímky šlehačka 33%
na špičku nože prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. V míse vyšleháme žloutky s cukrem, zašleháme kakao, hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a upečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout

  2. Z 3 dkg másla a stejného množství mouky připravíme jíšku, odstavíme, vlijeme mléko, rozmícháme, vrátíme na plotýnku a uvaříme hladkou kaši. Necháme zchladnout a mezi tím vyšleháme máslo s cukrem a kakaem. Když je kaše studená, všleháme máslovou hmotu a vyšleháme do krému

  3. Šlehačky vyšleháme do tuha

  4. Na studený korpus natřeme kakaový krém, na něj rozetřeme ušlehané šlehačky a zasypeme strouhanou čokoládou. Dáme nejlépe na noc do ledničky rozležet, pokud ovšem dokážeme odolat pohádkové vůni.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!