Vepřová panenka plněná mandlemi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
rozmarýn
pomeranč
med
loupané mandle
500 g vepřová panenka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Spařené mandle nasekáme nadrobno a vložíme do misky. Přidáme k nim nakrájenou pomerančovou kůru, rozmarýn, lžičku medu a promícháme

  2. Panenku rozřízneme, osolíme, opepříme a potřeme mandlovou náplní tak, aby kraje zůstaly volné. Pokapeme pomerančovou šťávou, ohneme kraje a zarolujeme. Roládu přichytíme nití, znovu opepříme a osolíme

  3. Vložíme do grilu a necháme péct ze všech stran asi 10 minut. Hotovou pečeni zabalíme na chvíli do alobalu, aby byla šťavnatá

  4. Vepřovou panenku plněnou mandlemi vyndáme, nakrájíme na plátky a podáváme

  5. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!