Ořechový moučník s polevou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
120 g máslo
100 g máslo
2 - 3 lžíce kakao
3 lžíce povidla
100 g cukr moučka
50 g hladká mouka
tuk na vymazání
40 g škrobová moučka
70 g mleté vlašské ořechy
mleté vlašské ořechy
3/4 balíčku kypřící prášek do perníku
jádra vlašských ořechů
kokos na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Dávku tuku, žloutky a cukr pečlivě utřeme do hladké pěny. Přidáme škrobovou moučku, prosátou hladkou mouku, mleté ořechy, prášek do perníku a vše pečlivě promícháme. Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh vyšlehaný z bílků

  2. Těsto vlijeme do kulaté formy s odnímatelným okrajem, kterou jsme vymazali a vysypali. V troubě předehřáté na 175 °C pečeme zhruba 30 - 40 minut

  3. Mezitím si v kastrolku rozpustíme máslo, přidáme vrchovaté lžíce povidel a kakao. Nejprve to vypadá, že se hmota nespojí, ale půjde to

  4. Upečený oříškový korpus necháme vychladnout, poté pomažeme polevou a zasypeme ořechy. V chladu necháme ořechový moučník zatuhnout a odležet

  5. Ořechový moučník s polevou chutná nejlépe na druhý den. Výhoda je, že vydrží dlouho vláčný a jemný. Podáváme nakrájený na trojúhelníčky, můžeme dozdobit jádrem vlašského ořechu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!