Ořechový moučník s polevou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 ks vejce 120 g máslo 100 g máslo 2 - 3 lžíce kakao 3 lžíce povidla 100 g cukr moučka 50 g hladká mouka tuk na vymazání 40 g škrobová moučka 70 g mleté vlašské ořechy mleté vlašské ořechy 3/4 balíčku kypřící prášek do perníku jádra vlašských ořechů kokos na vysypání
Postup Ořechový moučník s polevou
Postup přípravy receptu
-
Dávku tuku, žloutky a cukr pečlivě utřeme do hladké pěny. Přidáme škrobovou moučku, prosátou hladkou mouku, mleté ořechy, prášek do perníku a vše pečlivě promícháme. Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh vyšlehaný z bílků
Těsto vlijeme do kulaté formy s odnímatelným okrajem, kterou jsme vymazali a vysypali. V troubě předehřáté na 175 °C pečeme zhruba 30 - 40 minut
Mezitím si v kastrolku rozpustíme máslo, přidáme vrchovaté lžíce povidel a kakao. Nejprve to vypadá, že se hmota nespojí, ale půjde to
Upečený oříškový korpus necháme vychladnout, poté pomažeme polevou a zasypeme ořechy. V chladu necháme ořechový moučník zatuhnout a odležet
Ořechový moučník s polevou chutná nejlépe na druhý den. Výhoda je, že vydrží dlouho vláčný a jemný. Podáváme nakrájený na trojúhelníčky, můžeme dozdobit jádrem vlašského ořechu.