Hrníčková Margot s kokosem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 lžic olej
1 sklenice marmeláda
1 - 2 lžíce kakao
1 1/2 hrnku mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 - 2 hrstě kokos
1 1/2 hrnku cukr moučka
3 hrnky hladká mouka
tuk na vymazání
mouka na vysypání
1 ks čokoláda Margot
3 ks vejce (L)

Postup přípravy receptu

  1. Vychlazenou čokoládu Margot nastrouháme na hrubém struhadle

  2. V míse vyšleháme cukr, vejce a olej. Pak postupně (střídavě) přidáváme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva, přilijeme mléko. Jako poslední do těsta vmícháme nastrouhanou čokoládu

  3. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného většího plechu, povrch uhladíme a posypeme kokosem

  4. Hrníčkovou buchtu Margot s kokosem vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut na 175 °C. Špejlí vyzkoušíme, zda se těsto nelepí, okraje buchty odstoupí od plechu

  5. Upečenou hrníčkovou buchtu Margot s kokosem necháme zcela vychladnout, pak ji prokrojíme a promažeme pikantní (linecká, rybízová, šípková) marmeládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!