Hrníčková perníková bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/4 hrnečku olej
1 lžíce kakao
1,5 hrneček mléko
1 hrneček cukr krupice
cukr moučka
2 hrnečky hladká mouka
tuk na vymazání
1 balíček prášek do perníku
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na těsto dobře promícháme. Olej, mléko, mouku, prášek do perníku, kakao a cukr. Vznikne nám hladké těsto, které vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy

  2. Hrníčkovou perníkovou bábovku pečeme při teplotě 180 °C cca 45 minut

  3. Upečenou perníkovou bábovku pocukrujeme prosátým cukrem, rozkrájíme a podáváme ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!