Jahodová hrníčková bublanina recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
-
2 ks vejce
130 g máslo
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
2 hrstě čerstvé jahody
máslo na vymazání
1 hrnek polotučné mléko
Postup Jahodová hrníčková bublanina
Postup přípravy receptu
-
Do mísy vsypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a společně s na plátky nakrájeným máslem prsty rozdrobíme celou směs na žmolenku. 1 hrnek odložíme stranou
Ke zbytku žmolenky přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva. Vymícháme hladké těsto
Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozkrájíme na půlky. Hlubší plech vymažeme máslem
Těsto vlijeme na plech, poklademe jahodami (ovocem nešetříme) a posypeme drobenkou
Troubu předehřejeme na 170 - 180 °C a jahodovou hrníčkovou bublaninu upečeme
Po upečení necháme jahodovou bublaninu vychladnout, lépe se pak krájí.