Zapečená jahodová zmrzlina recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 5 ks bílek 180 g jahody jahody 140 g cukr krupice 2 lžíce sladké sherry 1 ks piškotový korpus 600 ml jahodová zmrzlina
Postup Zapečená jahodová zmrzlina
Postup přípravy receptu
-
Korpus na tento dezert by měl mít 23 cm v průměru. Jahody rozpůlíme
Troubu předehřejeme na 240 °C (u plynové trouby stupeň 9). Piškotový korpus dáme do koláčové formy nebo kulaté zapékací mísy a pokapeme sladkým sherry nebo pomerančovou šťávou
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Pokračujeme ve šlehání a postupně vmícháme cukr. Hmota musí být velmi pevná a lesklá
Zmrzlinu rychle upravíme na piškotový korpus a zakryjeme půlkami jahod a sněhem z bílků tak, aby k ní nemohl pronikat horký vzduch v troubě. Pečeme v předehřáté troubě 3-5 minut dozlatova. Hotový dezert ozdobíme celými jahodami a ihned podáváme
Zdroj: Rychle a snadno
, edice 100 nejlepších receptů