Grilovaná sépie s citronem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
3 ks citron
2 lžíce olivový olej
4 lžíce čerstvá petrželka
750 g vykuchaná sépie

Postup přípravy receptu

  1. Sépie omyjeme pod tekoucí studenou vodou a po stranách těla odkrojíme tuhé průsvitné okraje. V hlavové části najdeme a vykrojíme tuhou část ve středu chapadel, hlavu ale od těla neoddělujeme

  2. Česnek oloupeme, rozdrtíme a nasekáme na jemno, sépii dáme do mísy, přidáme česnek, polovinu petrželky, olej, sůl a šťávu z jednoho citronu. Promasírujeme a necháme alespoň 3 hodiny marinovat v lednici

  3. Rozpálíme gril nebo grilovací pánev na velmi vysoký žár, zbývající citrony nakrájíme na silnější plátky. Z marinované sépie oklepeme přebytečnou marinádu a pak ji krátce grilujeme na prudkém žáru 3 - 5 minut z obou stran. Plátky citronu grilujeme, až zkaramelizují

  4. Grilovanou sépii nakrájíme na tenká kolečka, zasypeme zbylou petrželkou a dochutíme šťávou z grilovaných citronů. Podáváme s bílým křupavým pečivem, čerstvým salátem a sklenkou bílého vína.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!