Zapečené brambory s houbami a pórkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

20 g slanina
sůl
2 ks vejce
8 ks brambory
1 ks cibule
1 ks pórek
bazalka
130 g žampiony
mletý pepř
1 kelímek smetana ke šlehání
provensálské bylinky
1 sklenice nakládané houby

Postup přípravy receptu

  1. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka, cibuli a žampiony na plátky a slaninu na větší kostičky

  2. Na plátku másla opečeme slaninu, cibuli a žampiony. Přidáme pórek, podlijeme trochou vody a podusíme

  3. V míse rozšleháme vejce se smetanou ke šlehání nebo na vaření a dochutíme provensálskými bylinkami, bazalkou, solí a pepřem

  4. Brambory oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Zapékací mísu vymažeme máslem a vyskládáme polovinou připravených brambor. Na brambory nasypeme směs z pánve, nakládané houby a pokryjeme zbylými brambory. Vše zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou

  5. Brambory s houbami v zapékací míse vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 40 minut

  6. Zapečené brambory s houbami a pórkem podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!