Knedlíky z krupicového těsta recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
2 ks vejce
máslo
0,5 l mléko
1 lžíce cukr krupice
ovoce
mák
300 g hrubá mouka
200 g dětská krupička

Postup přípravy receptu

  1. Z krupice a osoleného a oslazeného mléka uvaříme hustou kaši. Když vychladne, vmícháme do ní vejce a tolik mouky, aby vzniklo tužší těsto. Dobře vypracujeme

  2. Lžící z krupicového těsta vykrajujeme kousky, na vále je rozklepeme prsty, poklademe libovolným ovocem a dobře zabalíme. Knedlíky vaříme 7 - 10 minut ve vroucí vodě

  3. Hotové knedlíky z krupicového těsta posypeme mákem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Podáváme jako sladký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!